Babygungor


Babygunga eller babysitter – för en naturligt gungande stund

En babygunga eller babysitter är ett fantastiskt hjälpmedel för att kunna ha händerna fria en stund och exempelvis unna sig en kopp varm kaffe, laga mat eller vila själv som förälder. Den första tiden med det lilla barnet kan vara utmanande och intensiv för nyblivna föräldrar. Hos oss på Only Handmade hittar du ett brett urval med babygungor och babysitters som passar från nyfödd upp till tre års-ålder.

Bland sortimentet har du tre olika modeller att välja mellan – inomhus babygunga för nyfödda, bebisgunga i trä för barn från 6-månader eller när barnet har lärt sig sitta självständigt. Den tredje modellen är babygunga i trä – i läckra fågel- och elefantmotiv. Våra gungor är designade utifrån barnets komfort – babygungorna är otroligt bekväma, mjuka och stödjer babyns rygg på bästa möjliga sätt.Världens bästa babygunga eller babysitter som ditt barn kan använda många år

Så vad gör våra babygungor och babysitters tills världens bästa gungor? Här kommer sju anledningar som är bra att tänka på när  du köper din babygunga eller babysitter.

 1. Användningsperioden för babygunga från Only Handmade är mycket längre än hos vanliga babysitters – upp till tre år.
 2. Babygungan bär upp till 40 kg och går att reglera från helt liggande till sittande.
 3. Nyfödda och små barn älskar att gunga, babygungan har ett mycket naturligt och skönt gung i sina rörelser som gör att bebisar har lätt att komma till ro. Perfekt för dag-vila.
 4. Babygungan är både trygg och bekväm för babyn. Gungans rygg-del ger fullt stöd.
 5. Våra gungor och babysitters är hållbara, ergonomiska och  testade och säkrade enligt EU-standarder och CE-märkta.
 6. Babygungor i trä är tillverkade av högkvalitativt björkfaner
 7. Tilläggas kan att alla våra babygungor och babysitters är 100% hantverk tillverkad med kärlek.

Alla våra gungor passar utmärkt som en unik, originell och annorlunda doppresent. Gungorna är enkla att montera upp, förslagsvis i en dörrkarm eller i taket. Hos oss på Only Handmade kan du komplettera din babygunga med ett mjukt inlägg som är sytt efter gungans mått. Eller lägg in en mjuk och gosig babyfilt för att höja mysfaktorn för en nyfödd baby. Hitta din hållbara och ergonomiska babygunga eller babysitter här!

 

Babygunga inomhus - en hållbar babysitter 

En babygunga inomhus är den perfekta babysittern för nyfödda, som dessutom går att använda upp till treårsålder. Bebisgungan går att reglera till helt liggande och blir därmed ett supermysigt viloställe för nyfödda. Passar även utmärkt för sovstunder. Gungan har ett naturligt gung som gör att bebisar har lätt att komma till ro. Nyfödda älskar verkligen det naturliga gunget som babygungan erbjuder. Just dessa gungor imiterar den vaggande rörelsen från tiden babyn var i magen. Din baby blir enkelt nöjd, glad och har lätt att somna i babysittern.

Babygunga eller babysitter som passar från nyfödd upp till tre år

Gungan har lång livstid jämfört med andra babysitters eller babygungor. Vid ettårsålder älskar barn fortfarande att gunga. De flesta babysitters kan användas upp till ca 10 kg. Barn vid ettårsålder kan väga något mer. Babygunga Calm är rymlig och bär upp till 40 kg. Genom att reglera gungans rygg-del till sittande läge fungerar babygungan utmärkt som vanlig hänggunga som kan användas i ytterligare några år. En hållbar och multifunktionell lösning som barn verkligen älskar.


Babygunga Calm finns i tre olika färger – välj exempelvis mellan svart, naturell eller vit. Komplettera gärna med ett stilrent mjukt inlägg för din babygunga. Ger mer komfort för nyfödda och kan tas bort när barnet har blivit större.


Den bästa babygungan för nyfödda

Så vad gör gungan Calm till den bästa babygungan för nyfödda?

1. Funktionell avlastning för föräldrar som bebisar verkligen älskar

En riktig glädjespridare för din baby! Under gungstunder kan du exempelvis skapa ett härligt samspel med ditt barn – dela glädje och skapa ögonkontakt.

2. Din baby blir inte van med att sova i vaggande rörelser

Att låta din baby sova eller vila i elektriska babysitters kan leda till att din baby har svårare att komma till ro. Babygungan Calm stannar av sig självt i lugn tempo när du slutar gunga. Att sova i konstant vaggande rörelser kan göra det svårt för babyn att komma till ro exempelvis vid nattsömnen, dessutom kan din baby lätt bli väckt ifall rörelserna eller ljudet inte är igång.

3. Babygunga Calms tyg är tvättbart – tål maskintvätt

Att lätt kunna tvätta din babysitter kan vara en stor fördel med alla föräldrar i åtanke. Det är lätt hänt att det spills lite här och där. Tyget går enkelt att ta bort och maskintvätta i 30 °C.

4. Ergonomisk och bekväm för din baby

Ergonomisk och bekväm babygunga som kan användas många år

Babysitter Calm är designad utifrån barnets komfort. Den långa rygg-delen på gungan ger fullt stöd för din baby, som gör gungstunden njutbar och ytterst bekväm. Gungan saknar hårda metalldelar och träpinnarna som används är fria från gifter och kemikalier.

5. Tar väldigt lite plats att förvara 

Vill du ta en paus från gungandet kan du enkelt ta ner gungan och förvara den förslagsvis under sängen eller i garderoben. Gungan blir platt och tar väldigt lite plats att förvara.

6. Gungan går enkelt att reglera från helt liggande till sittande 

Är din baby väldigt nyfiken av sig och gärna vill titta runt och utforska omgivningen kan du med två enkla steg korrigera gungans rygg-del mellan helt liggande, delvis liggande eller sittande - utifrån situation och behov.

 

Bebisgunga – för barn från 6-månader upp till 3-år

Bebisgunga i trä - Basic är en riktigt bekväm gunga för barn och dessutom en riktig retroklassiker. Gungan går lätt att hänga i taket eller i dörrkarmen.

Bebisgunga med roliga kaninöron - häng i dörrkarmen eller taket

Bebisgunga i trä - Basic bjuder på:

1. Bekväm och mjuk gungstund för baby och barn

Mjuk kudde medföljer för att ge komfort till barnet. Kudden är måttsydd och kan förslagsvis placeras vid rygg-delen av gungan.

2. Perfekt gunga för nyfikna bebisar som inte vill ligga ner 

Bebisgungan Basic ger ditt barn möjlighet att sitta upp och njuta av gungandet och utforska omgivningen. Perfekt att hänga upp exempelvis i köket, där barnet kan gunga och titta på hur maten lagas.

3. Lätt att lägga till roliga tillbehör 

Du kan lätt hänga roliga leksaker såsom bitringar, häng-leksaker eller tuggleksaker på gungans träpinne på framsidan. Roliga leksaker gör att ditt barn har någonting att utforska och gungandet blir ännu roligare. Se gärna även till att alla tuggleksaker eller vanliga leksaker är anpassade till barnets ålder.

Se bilden nedan för illustration.

Roliga tillbehör för din babygunga

4. Dina eller barnets rörelser styr gungningen 

Perfekt tillfälle att exempelvis dela glädje med ditt barn och skapa ett vackert samspel mellan vuxen och barn. Bebisgunga Basic är den absoluta favoriten hos ettåringar och kommer garanterat bli en stor favorit där hemma.

 Bland urvalet hittar du stilrena enfärgade bebisgungor och bland annat gungor med roliga kaninöron. Välj bland vit, naturell eller svart bebisgunga. Bebisgungan passar dock ej till nyfödda, endast för barn som redan kan sitta självständigt, vid ca 6-månaders ålder. Har ditt barn nyligen börjat sitta självständigt använd gärna gungan i måttliga mängder tills barnet blivit tillräckligt stark i ryggen.

Babygunga i trä - använd inne och ute 

Alla våra babygungor och babysitters går utmärkt att använda utomhus när vädret tillåter det. Perfekt att använda inomhus men passar utmärkt förslagsvis på terrassen, altanen, balkongen eller i trädgården. Dessa fina babygungor i trä är enkla i sin design, stilrena och med sin lekfullhet och bekvämlighet ger de barnen en fantastiskt minnesrik gungstund. Vid utomhus användning bör man ta hänsyn till vädret och beakta risken för eventuella fuktskador.

Hos oss på Only Handmade kan du exempelvis hitta ett brett urval med babygungor i trä tillverkad av högkvalitativt björkfaner. Bland urvalet hittar du flera olika motiv – välj mellan gungdjur utformade som fåglar eller elefanter. Dessa fina gungleksaker finns både i lugna toner till färgglada lösningar, exempelvis babygunga Papegoja . Björkfaneret som används spricker inte och är ett ekologiskt och barnvänligt material som håller länge.

babygunga i trä för användning inomhus eller utomhus

En babygunga i trä från Only Handmade är en rolig och stimulerande gungleksak för barn som även:

 • Utvecklar motorik
 • Förbättrar koordination
 • Utvecklar kroppskontroll och balans hos barnen
 • Ger utrymme för kreativa lekar

Babygunga i trä med många användningsområden

Alla våra babygungor i trä har många användningsområden – använd exempelvis som gunga, vänd den upp och ner och använd även som balansbräda eller varför inte som en tunnel, trappa, stol - låt fantasin bara flöda! Gungleksaken rymmer flera barn, och även en liten vuxen och ett barn som gör detta till den perfekta kompisgungan!

Alla dessa fina babygungor i trä är 100% hantverk som tillverkas i Europa. Allt material som används är barnvänligt och kemikalie- och giftfritt. Dessa gungdjur i trä passar perfekt för baby och äldre barn – gungdjuret bär upp till 50 kg och kan därmed användas under en lång tid framöver.

Trägungan är designad utifrån barnets komfort. Tyngdpunkten och den genomtänkta designen gör att gungan inte går att välta under gungningen. Gungans kanter, utformade som en snabel eller en fågel, sätter stopp när det skulle ta alldeles för mycket fart. En vacker och användbar inredningsdetalj för barnkammaren som lyfter lekfullhet och är en fröjd för ögat.

Gungan bjuder även på klätterlek när du vänder gungan upp och ner. Genom att göra det skapar du en tunnel, hängbro eller brygga. Perfekt för barnet att krypa igenom eller klättra på. Gungan står stabilt upp och ger ditt barn en perfekt inomhus lekställning som bjuder på mycket glädje.

Vit babygunga i trä med många användningsområden

Babygunga i trä  - en gungleksak som utvecklar motorik

Babygunga i trä för barn har många användningsområden och tillåter fantasin att utvecklas, men framförallt är det en väldigt rolig och utvecklande gungleksak som bidrar till barnets motoriska utveckling. Alla våra balansbrädor är tillverkade av trä – i högkvalitativt björkfaner.

Att utveckla ditt barns motorisk utveckling har även många fördelar. Exempelvis har forskning visat att det finns en tydlig koppling till förbättrad koncentrationsförmåga, inlärningsförmåga och sist men inte minst - skolprestationer hos barn. Mer information hittar du i vårt blogginlägg om en leksak som utvecklar barnets motorik.

Leker tar nya former hos barn som växer och därmed även hur barnet använder trägungan. En gungbräda passar för barn i olika åldrar men utifrån vår erfarenhet kan brädan komma till användning redan när barnet börjar krypa. Samtidigt passar brädan utmärkt exempelvis för större barn (6 +) som kan genomföra balansövningar på brädan. En långsiktig och hållbar present för barn helt enkelt. Sist men inte minst - sessa charmiga inomhus babygungor i trä bidrar till barnets motoriska utveckling, kroppskontroll, balans och bjuder på aktiva lekar där barn rör på sig.