Barngungor

Barngunga - använd inne och ute 

Handtillverkade och stilrena inomhus barngungor, som också kallas för hänggungor och hängstolar, som är tillverkade till både baby och större barn. Snygga barngungor inomhus passar fint till barnrumsinredningen eller i vardagsrummet. Barngunga eller hänggunga inomhus ger en unik touch till hemmet och är båda fin och praktisk. Dessutom kommer en barngunga garanterat bli en hit bland familjens minstingar! Barngungorna går även utmärkt att använda utomhus när vädret tillåter det, exempelvis på altanen eller i trädgården. Alla våra gungor för barn är enkla att montera förslagsvis i dörrkarmen eller i taket. Är du ute efter en present till barn kan du hitta en perfekt hänggunga här!


Hänggunga –  välj en barngunga inomhus som passar just för ditt barn

Våra inomhus babygungor, hängstolar och barngungor är tillverkade i tyg och obehandlat trä som gör att barngungan är helt gift- och kemikaliefri. Tyger som används är babytextilier som är OEKO-TEX certifierade och barnvänliga. Barngungorna passar bra för att användas både inne och ute. barngungorVid användning utomhus bör man dock ta in gungan både vid regn och under natten för att vara säker på att gungan inte blir fuktskadad. Bland vårt sortiment hittar du gungor för barn i olika färgkombinationer - svarta, vita och naturella-beiga, rosa, gråa, gula, blåa och mint barngungor.  Alla barngungor som du hittar bland vårt urval har testats och säkrats enligt EN-71-8 och är CE godkända.  

barngunga inomhusDe flesta vuxna kan minnas de härliga och oförglömliga gungstunderna som barn. Att ha den pirriga känslan i magen likt hundra fjärilar som flyger runt där samtidigt som vinden blåser i håret och mjukt klappar kinderna – en känsla av att man nästan flyger. Att investera i en babygunga inne ger en bra avlastning till dig som förälder. Din baby kommer att älska de oförglömliga gungstunder medans du som förälder kan ta del av barnets glädje. Under gungstunden kan man skapa bra ögonkontakt med barnen och utveckla ett fint samspel mellan den vuxna och babyn. Vissa dagar kan ibland kännas tunga som småbarnsförälder – men vi har lösningen – investera i en superhärlig barn- eller babygunga för att förgylla ditt barns barndom med glädjefulla minnen. Alla våra gungor för barn har designats utifrån våra småkunder och deras bekvämlighet. Stora fördelen med en barngunga inomhus är att man nu inte längre behöver ställa in underbara gungstunder på grund av opassande väder utomhus. Våra babygungor och barngungor går att använda året om, varje dag och sekund om så önskas både inomhus och utomhus. Passar utmärkt även i trädgården under fina sommardagar. Barngungorna är lätt att packa ihop och tar lite plats för familjen på resande fot.

Babygunga Calm har alla praktiska bekvämligheter där ryggstödet går ett reglera från sittande till helt liggande. Calm är det absolut bästa valet för mindre bebisar då den garanterar stöd för barn som inte kan sitta själv, rekommenderas först från tre (3) månader. Hänggunga Basic, Light och Easy är tillverkade för barn som redan kan sitta självständigt. Basic är en gammal klassiker i snyggare design i barngungavärlden och gläder verkligen alla barn, rekommenderas för barn från sex (6) månader. Letar du efter en present till en ettåring – här har vi bästa tipset – inomhus barngunga Basic - den absoluta favoriten bland våra gungor till barn. Vill du göra barngungan mer personlig fixar vi gärna barnets namn på gungans kudde, kudden vid ryggstödet går att plocka bort om så önskas.

Hänggunga Light är en repgunga som tar lite plats, är lätt att förvara och passar till barn från tre (3) år. Med sin enkla design bjuder gungan på stor glädje för barn och gungan bär upp till 30 kg och kan därför användas av minstingar under fler år. Barngungan Light finns i två olika färger - vit och naturell.

babygungaBarngunga Easy är en hängstol för barn från tre (3 år) och passar utmärkt för filosofiska och mysiga stunder. Hängstolen för barn har mycket snygg design och passar verkligen fint i barnrummet även för de redan lite större barnen eller varför inte ha hängstolen i vardagsrummet hängandes i dörrkarmen, i taket eller ute på altanen under varma sommarkvällar? Hängstolen bär upp till 50 kg och kan därmed användas under flera år. Alla våra gungor för barn och baby är i högsta kvalité och håller verkligen många år, vilket är praktiskt om man skulle få yngre syskon eller vänner. En utmärkt och unikt present till barn i olika åldrar, vi rekommenderar våra gungor även som baby shower-, dop-, namngivnings- och födelsedagspresent.

Att hänga upp en barngunga inomhus

gunga till barnVar vänlig och säkerställ att gungans hängsnören är fixerade och i samma längd. I de produkter där metallringar för fixering inte medföljer rekommenderar vi CE-markerade ringar eller motsvarande S-krok, vilket går hitta i vanliga byggvaruhus. Vid val av fast fixering skall enbart produkter avsedda för det ändamålet nyttjas och hänsyn till gungans maximala vikt skall tas. När du hänger upp en barngunga rekommenderar vi att du tyngd-belastar gungan innan det ska användas av barn. Hänggungans tygdelar (inklusive eventuell kudde) tål maskintvätt i 30 °C.

Gällande barn under tre (3) år som älskar att gunga bör gungan placeras i en höjd där barnets fötter inte når golvet eller marken. Säkerställ er även om att det inte finns några objekt i vägen inom gungans räckhåll för en säker, härlig och mysig gungstund. Barn- och babygunga går utmärkt att montera i exempelvis en dörrkarm eller i taket.

Repen på hänggungorna har tillverkats i bomull. Alla babygungor och barngungor går att använda båda inomhus och utomhus. För användning utomhus bör man beakta eventuella fuktskador som kan uppstå om gungan exponeras för väder och vind. Barngungor har lång livstid och kan användas av flera barn och generationer om gungan vårdas väl, som gör att gungan är både praktisk och hållbar. Känner du att det inte finns en möjlighet att hänga upp en barngunga i taket eller dörrkarmen, ta då gärna en titt bland våra balansgungor!