PUSSELMATTA

Om du vill skapa en fantasifull miljö för dina större barn, samtidigt som du ger ett mysigt underlag för de allra minsta att leka på, då är en pusselmatta för barn ett bra val. Den bästa pusselmattan utgör en perfekt lekyta för barn i alla åldrar. Dessutom är den underbar att ligga och vila på. Samtidigt som mattan ger ett fint intryck i hemmet kan den även skydda små barnknän från att slå sig i golvet eller varför inte locka in till sagostunder. Pusselmattan kan ligga som en permanent lekö på golvet, eller tas fram när barnen ska leka på golvet. Om du vill bygga upp en mysig hörna i ett rum är en pusselmatta för barn det perfekta underlaget. Den bästa pusselmattan dämpar ljud, vilket är bra för grannarna. Dessutom tar den bort den kyla och det drag som ofta finns på golv. Den bästa pusselmattan för dina barn är även slitstark och fin att titta på. 

Pusselmatta för barn i alla åldrar

För de äldre barnen är en pusselmatta en perfekt leksak som även räknas som en pedagogisk leksak. Ge barnen de lösa bitarna och låt de bygga ihop ett pussel av mattorna. Här får barnen verkligen använda sin fantasi. Ska de bygga en fyrkant, eller vill de kanske lämna ett hål i mitten? Att pussla, oavsett om det är stora eller små pusselbitar, gör att barnen får träna sin öga-hand-koordination. Dessutom får de planera och tänka taktiskt. Medan de sedan bygger får de öva sin finmotorik och problemlösningsförmåga. En pusselmatta för äldre barn har alltså en lång rad fördelar för deras utveckling. 

Den bästa pusselmattan för barn passar även små bebisar. Med 9 stora pusselbitar av mjukt material som bildar en underbar lekö kan alla små barn leka på ett härligt underlag. En pusselmatta för barn är mjuk och hindrar bebisar från att behöva leka på ett kallt, hårt golv. På en mjuk lekmatta kan du vara säker på att din bebis känner sig även lugn och trygg och kan leka mot ett skönt material.

Mjuk och stor lekmatta för barnrummet

Lekmattan är tillverkad av polyrethanskum av bra kvalité. Ovan- och bottensidan är tillverkad av sammet av riktigt hög kvalité och sidorna är gjorda av mjukt tyg. Mattan har den perfekta höjden. Samtidigt som den skapar en dämpande känsla mot golvet är den inte tillräckligt hög för att små barn skulle kunna slå sig om de kryper av den eller ramlar ner. 

Sist men inte minst är mattans färger mjuka och lugna att vila ögonen på. I många barnrum, och generellt i olika barnmiljöer, finns det fullt av färger. Ofta är det grönt, rött, blått och gult i en rejäl blandning. Lekmattans lugna färger ger därför den perfekta färgmatchningen för att skapa en lugn miljö för lek och mysstunder. Pusselbitarna i mattan är dessutom tvåfärgade. Därmed kan du vända på pusselbitarna för att skapa en rolig färgeffekt.