Sänghimlar

Sänghimmel barn

Här hittar du 100% handtillverkade sänghimlar för barn, vackra i sin design och barnvänliga lyfter de barnrummet till nästa nivå. En sänghimmel går att använda ovanför sängen eller varför inte som ett mysigt krypin genom att inreda sänghimlen med mysiga kuddar och lägga en lekmatta under. Bland urvalet hittar du sänghimlar i olika tyg - muslin bomullbomull samt chiffong och olika färger såsom grå, rosa, blå, vit, mint, turkos och beige. En sänghimmel som också kallas för baldakin är en charmig och användbar inredningsdetalj som har blivit väldigt populär i Skandinavien under senaste åren.

Baldakin för barnrumsinredning – en perfekt myshörna i barnrummet 

Sänghimmel – egentligen många fler användningsområden än namnet säger. Sänghimmeln skapar en varm och ombonad känsla över spjäl - eller barnsängen.  Ett mysigt ställe där barn kan somna lugnt och tryggt. I spjälsängen kan man lätt fixa till det med härliga prydnadskuddar, ett härligt och mjukt påslakan, babyfiltarplädar och såklart sist men inte minst gosedjur. Varför inte hänga en vacker ljusslinga över sänghimlen, då slipper barnet sova i ett helt mörkt rum och en extra mysfaktor får man också. Baldakinen kan man även dekorera med en drömfångare, som sägs fånga de onda drömmarna i sitt nät och endast släppa igenom fina drömmar – visst är det en fin tanke?

En baldakin kan man väldigt enkelt även förvandla till en perfekt myshörna i barnrummet, ett tält eller en koja. Köp gärna till eller sy en lekmatta som man kan ha under sänghimmeln så att barnen slipper kalla golv. För en mer romantisk och skandinavisk känsla kan man exempelvis köpa till en lekmatta med volang, som under senaste tiden visat sig bli en riktig storsäljare just tillsammans med sänghimmel. Inuti kan man dekorera med mys-pöl, golvkuddar, babyfiltar, plädar, prydnadskuddar, ljusslingor eller vimplar. Några av sänghimmlarna som säjs av oss – Only Handmade – har en vimpel som medföljer vid köpet. Eller varför inte skapa en mysig läshörna som säkert uppskattas av lite större barn som redan kan läsa självständigt. Säkerställ dock att lampan inuti baldakinen ger tillräckligt med ljus så att barnets ögon inte blir för ansträngda för att läsa i mörkare ljus. Inuti myshörnan i barnrummet kan man placera en häftig saccosäck, exempelvis saccosäck Bunny med roliga kaninöron – som garanterar komfort för barnen under härliga lässtunder. Vid utomhus användning kan en sänghimmel fungera som solskydd, exempelvis på balkongen eller på verandan. En väldigt uppskattad lösning vid varma sommar- och vårdagar.

Alla våra baldakiner är 100% handtillverkade och unika i sitt slag. Bland färgerna finns det blårosavitturkosgråbeige och mint. Bland textilierna kan du välja mellan chiffong, bomull eller muslin bomull för en extra mjuk känsla. För att inreda din inomhus-oas kan du även ta en kik bland våra lekmattor.

Att hänga upp en sänghimmel

Att hänga upp en sänghimmel är väldigt enkelt. För det krävs en krok i taket, vi rekommenderar starkt att du köper en krok som är CE märk från ett vanligt byggvaruhus. Kroken ska borras fast i taket. Säkerställ att kroken verkligen sitter fast, det kan du göra genom att tyngdbelasta kroken. Detta är viktigt för att barn kan dra i sänghimlen och du bör säkerställa att kroken tål lite vikt, rekommendationsvis upp till 40 kg.