Tipi tält

Tipi tält för barnrum är ett inomhustält som har visat sig vara en riktig hit hos barnen och tagit Skandinavien med storm under de senaste åren! Hos oss hittar du exempelvis både mini och stora inomhustält för ditt barn. Oavsett om tipi tältet ska föreställa ett rymdskepp, glasskiosk, blombutik eller bilverkstad kommer våra underbara och prisvärda tipi tält att uppmuntra barnen till fantasifulla och roliga lekar. Perfekt leksak för tvååringar!

Tipi tält - Kreativa lekar med ett inomhustält

En mycket charmig present för barn som bjuder på kreativa lekar inomhus. Passar exempelvis utmärkt som födelsedagspresent eller julklapp och kommer underhålla barnen under flera år. På de flesta tipi tält kan du dessutom lägga till matchande tältgolv och prydnadskuddar. För att med enkla medel skapa en mysig inomhus oas för ditt barn.

Dessutom har alla våra barntält ett fönster på ena sidan som ger möjlighet för tittut-lekar. Dörröppningen går att öppna och stänga utifrån lek och önskemål. Bland urvalet hittar du olika färgkombinationer, allt från klassiskt indiantält med aztekmönster till enfärgade barntält.

Alla tipi tält som du hittar hos oss på Only Handmade är:

 • 100% tillverkad per hand
 • Giftfria och OEKO-TEX certifierad
 • Barnvänliga och genomtänkta i sin design
 • Möjlighet att köpa till matchande tältgolv som även kan användas som lekmatta, så att ditt barn slipper kalla golv. Vid köp av ett matchande tältgolv medföljer även två prydnadskuddar.
 • Tar lite plats att förvara – träpinnarna går att halvera i mitten
 • Dessutom är tältet superenkelt att montera både upp och ned

Letar du efter ett tipi tält som du kan använda utomhus? Vårt bästa tips är att du lägger en picknickfilt under tipi tältet vid utomhus användning. Så att tältet inte blir fuktigt underifrån. På det sättet fungerar tältet utmärkt som sol- och vindskydd. Ifall det blåser mycket ute kan du exempelvis lägga lite mer tyngd inuti tältet, så att tältet inte välter.

Inomhustält – perfekt leksak för barn

Tipi tält är en perfekt leksak för barn som ger möjlighet till kreativa lekar och mysiga vilostunder. Ett eget litet krypin som ditt barn verkligen kommer att älska. Perfekt ställe att leka med sina leksaker, dagdrömma eller bläddra i sagoböcker. Dessutom har många av våra Lektält Tipi har en rymlig ficka på insidan av tältet där ditt barn kan förvara sina leksaker.

Tipi har sitt ursprung hos dakotaspråkiga prärieindianderna som använde tältet som fast bostad. Lektält Tipi som du kan hitta hos oss på Only Handmade används däremot av de käraste vi har – våra barn, och är numera gjorda av tyg. Ditt barn behöver inte längre bygga kojor under bordet som ska plockas bort under kvällen. Hos oss kan du hitta den perfekta leksaken som bjuder på många timmars lek och glädje.

Så vad gör ett Tipi tält till den perfekta leksaken för barn?

 1. Bjuder på kreativa lekar och fantasifulla äventyr
 2. Även aktiva lekar där barn rör på sig
 3. Perfekt ställe att förslagsvis dagdrömma eller vila i
 4. En leksak som barn kommer att leka med många år – en långsiktig och hållbar lösning
 5. Mysig och omtyckt leksak av barn
 6. Alla våra tält rymmer även flera barn och även mindre husdjur som till exempel hund eller katt om lov ges
 7. Sist men inte minst - en superpopulär och urläcker inredningsdetalj i barnrummet

Stort eller litet Tipi tält

Hos oss på Only Handmade kan du hitta ett brett urval av Tipis i flera olika storlekar och modeller som passar perfekt till både pojkar och flickor. Välj mellan rosa, grå, blå, vit, gul och neutrala färger. Bland mönstren på tälten kan du exempelvis hitta trianglar, prickar, hjortar, stjärnor, hjärtan, aztekmönster och mycket mer att välja mellan. Ta en titt även på våra indiantält

Träpinnarna som är tillverkade för inomhustältet är i obehandlat trä, som gör att tältet är en ekologisk leksak och barnvänlig på alla sätt och vis. Alla våra tält är ett hantverk som sytts för hand med mycket kärlek och omsorg.

Vill du bygga eller sy den perfekta leksaken själv, är du välkommen att läsa våra tips och trix i bloggen – DIY Lektält. Vi tipsar exempelvis om tygval, mått på tältet och lyfter några säkerhetsaspekter som det kan vara bra att ta hänsyn till.

Tipi tält – lätt att montera upp och ned 

Här hittar du en liten videosnutt där vi visar hur du med väldigt enkla steg kan sätta upp och montera ditt barntält. Gäller för tält du hittar hos oss på Only Handmade.


Dessutom går alla våra barntält att packa ihop väldigt lätt, träpinnarna går att halvera i mitten som gör dessa barntält lätt att förvara. Behöver du möblera om i barnrummet för andra aktiviteter såsom kalas kan du med få enkla steg montera ned ett tipitält.

För familjer på resande fot kan tältet exempelvis ge barnet trygghet i den nya miljön med en behaglig hemkänsla. På många av våra barntält medföljer en tygväska med handtag för att lätt kunna packa och transportera tältet.

Inomhustält eller Tipi tält inredning 

Hos oss kan du dessutom välja tipi tält där matchande tältgolv och kuddar ingår. Eller känner du för att dekorera och fylla ditt tipitält själv? Därtill kommer våra bästa tips på vad du skulle kunna inreda ditt tipitält med.

Inredning tipi tält eller barntält:

 1. Fårskinn
 2. Mysiga kuddar eller prydnadskuddar - exempelvis golvkuddar i sammet
 3. Babyfiltar och plädar
 4. Gosedjur
 5. Lägg gärna under en vadderad lekmatta så att ditt barn har en mjuk grund att leka på
 6. Köper du ett tält utan golv kan du även lägga en mys-pöl under tältet för en mjukare lekstund

Dekorera ditt tipi tält med:

 1. Drömfångare, exempelvis med handbroderat namn
 2. Träamullett
 3. Ljusslinga
 4. Pompoms
 5. Vimpel
 6. Sist men inte minst - Fjädrar

Hoppas hjärtligt att du fick lite idéer kring hur du kan dekorera och inreda ditt barntält.