Tipi tält

Tipi tält för barnrummet 

Tipi tält för barnrum är ett barntält som även kallas för Lektält Tipi – kärt barn har många namn. Tipi tält har visat sig vara en riktig hit hos barnen och tagit Skandinavien med storm under de senaste åren! Hos oss hittar du både mini och stora tält för ditt barnrum.

Oavsett om tipi tältet ska föreställa ett rymdskepp, glasskiosk, blombutik eller bilverkstad kommer våra underbara och prisvärda Lektält Tipi att uppmuntra barnen till fantasifulla och roliga lekar. Tipi tält rekommenderas för barn från 3 årsålder.Alla våra barntält innehåller ett fönster på ena sidan som ger möjlighet för tittutlekar. Dörröppningen går att öppna och stänga utifrån lek och önskemål. Bland urvalet hittar du olika färgkombinationer, allt från klassiskt indiantält med aztecmönster till enfärgade barntält.

En mycket charmig present för barn, passar utmärkt som födelsedagspresent eller julklapp och kommer underhålla barnen under flera år. På de flesta tipi tält kan du lägga till matchande tältgolv och prydnadskuddar för att med enkla medel skapa en mysig inomhus oas för ditt barn.

Alla tipi tält som du hittar hos oss på Only Handmade är:

 • 100% tillverkad per hand
 • Giftfria och OEKO-TEX certifierad
 • Barnvänliga och genomtänkta i sin design
 • Möjlighet att köpa till matchande tältgolv som även kan användas som lekmatta, så att ditt barn slipper kalla golv. Vid köp av ett matchande tältgolv medföljer även två prydnadskuddar.
 • Tar lite plats att förvara – träpinnarna går att halvera i mitten
 • Enkelt att montera både upp och ned

Letar du efter ett tipi tält som du kan använda utomhus? Vårt bästa tips är att du lägger en picknickfilt under tipi tältet vid utomhus användning, så att tältet inte blir fuktigt underifrån. På det sättet fungerar tältet utmärkt som sol- och vindskydd. Ifall det blåser mycket ute kan du lägga lite mer tyngd inuti tältet, så att tältet inte välter.

Lektält Tipi – perfekt leksak för barn

Lektält Tipi är en perfekt leksak för barn som ger möjlighet till kreativa lekar och mysiga vilostunder. Ett eget litet krypin som ditt barn verkligen kommer att älska. Perfekt ställe att leka med sina leksaker, dagdrömma eller bläddra i sagoböcker. PS! Många av våra Lektält Tipi har en rymlig ficka på insidan av tältet där ditt barn kan förvara sina leksaker.

Tipi har sitt ursprung hos dakotaspråkiga prärieindianderna som använde tältet som fast bostad. Lektält Tipi som du kan hitta hos oss på Only Handmade används däremot av de käraste vi har – våra barn, och är numera gjorda av tyg. Ditt barn behöver inte längre bygga kojor under bordet som ska plockas bort under kvällen – hos oss kan du hitta den perfekta leksaken som bjuder på många timmars lek och glädje.

Så vad gör ett Lektält Tipi till den perfekta leksaken för barn?

 • Bjuder på kreativa lekar och fantasifulla äventyr
 • Aktiva lekar där barn rör på sig
 • Perfekt ställa att dagdrömma eller vila i
 • En leksak som barn kommer att leka med många år – en långsiktig och hållbar lösning
 • Mysig och omtyckt leksak av barn
 • Alla våra tält rymmer flera barn och även mindre husdjur som till exempel hund eller katt om lov ges
 • Sist men inte minst - en superpopulär och urläcker inredningsdetalj i barnrummet


Hos oss på Only Handmade kan du hitta ett brett urval av Tipis i flera olika storlekar och modeller som passar perfekt till både pojkar och flickor. Välj mellan rosa, grå, blå, vit, gul och neutrala färger. Bland mönstren på tälten finns det trianglar, prickar, hjortar, stjärnor, hjärtan, aztecmönster och mycket mer att välja mellan. Träpinnarna som är tillverkade för inomhustältet är i obehandlat trä, som gör att tältet är en ekologisk leksak och barnvänlig på alla sätt och vis. Alla våra tält är ett hantverk som sytts för hand med mycket kärlek och omsorg.


Vill du bygga eller sy den perfekta leksaken själv, är du välkommen att läsa våra tips och trix i bloggen – DIY Tipitält. Vi tipsar om tygval, mått på tältet och lyfter några säkerhetsaspekter som det kan vara bra att ta hänsyn till.

Barntält – lätt att montera upp och ned 

Här hittar du en liten videosnutt där vi visar hur du med väldigt enkla steg kan sätta upp och montera ditt barntält, gäller för tält du hittar hos oss på Only Handmade.


Alla våra barntält går att packa ihop väldigt lätt, träpinnarna går att halvera i mitten som gör dessa barntält lätt att förvara. Behöver du möblera om i barnrummet för andra aktiviteter såsom kalas kan du med få enkla steg montera ned ett tipitält.

För familjer på resande fot kan tältet ge barnet trygghet i den nya miljön med en behaglig hemkänsla. På många av våra barntält medföljer en tygväska med handtag för att lätt kunna packa och transportera tältet.


Barntält eller Tipi tält inredning 

Hos oss kan du välja tipi tält där matchande tältgolv och kuddar ingår. Eller känner du för att dekorera och fylla ditt tipitält själv? Här kommer våra bästa tips på vad du skulle kunna inreda ditt tipitält med.

Inredning tipitält eller barntält:

Dekorera ditt tipi tält med:

Hoppas hjärtligt att du fick lite ideér kring hur du kan dekorera och inreda ditt barntält.